Back to Top

Friendly Horse

Samen op weg... vanuit Kennis, Vertrouwen en Plezier!

Mijn Visie

 

mijn visiePaarden zijn mijn passie en wanneer je van je paard de ultieme samenwerking hebt gekregen is dat een gevoel wat je nooit meer vergeet. Dat machtige paardenlichaam één bonk kracht en spieren, wat volledig in balans, mentaal volkomen ontspannen en in volmaakte harmonie reageert op de kleinste aanwijzingen van jou. Dat gevoel is verslavend en magisch tegelijk!

 

Elk paard is een prachtig, uniek dier die de wereld vanuit zijn natuurlijk instinct als prooi-, vlucht-, en kuddedier bekijkt en daar ook naar reageert. Het is aan ons om ons paard, duidelijkheid, grenzen, rust, vertrouwen en veiligheid te bieden vanuit zijn kijk op de wereld.

 

Van Shetlander tot Shire heeft elk paard zijn eigen talenten en natuurlijke scheefheden. In de training van een paard streef ik allereerst naar rechtgerichtheid. Wanneer hij beide kanten van zijn lichaam even makkelijk kan buigen en beide achterbenen net zoveel kunnen stuwen als dragen is het paard in staat om zijn lichaam zo optimaal mogelijk te gebruiken. Dit houdt het paard fysiek langer gezond en opent de deuren naar meer verzameling en een hogere graad van africhting.

 

Als Holistisch Trainer / Instructeur werk ik vanuit een holistische visie, dat wil zeggen dat ik kijk naar het geheel van paard en eigenaar en wat zij beiden nodig hebben. Daarnaast zijn ook dingen als gezondheid (anatomie, gebit, hoeven, enz.), voeding, huisvesting, harnachement enz. van belang. In geval van twijfel gaat het welzijn van het paard altijd voor en zal ik je adviseren om iemand te raadplegen die op dat gebied deskundig is (bijv. dierenarts, otheopaat, tandarts, zadelpasser etc.)

 

Ik vind het belangrijk om mezelf als eigenaar/trainer/instructeur verder te blijven ontwikkelen. Door het volgen van opleidingen, lessen, clinics, workshops etc. maar ook door dagen mee te lopen met bijv. een zadelpasser probeer ik elke keer weer om tot nieuwe inzichten te komen en mijn kennis te vergroten. Kennis die ik graag uit wil dragen naar anderen, zodat uiteindelijk onze paarden daar allemaal beter van worden!

 

Hartelijke groet, Patricia