Friendly Horse

samen op weg... vanuit Kennis, Vertrouwen en Plezier!

Denise en Uvanta

denise en uvantaIk ben via via met Patricia in contact gekomen vanwege mijn onhandelbare grote liefde Uvanta. Hij was toen ruim 8 jaar in mijn bezit en wat toen der tijd begon als een "leuke" uitdaging werd na 8 jaar toch wel staatsgevaarlijk. Als jonge ruiter nergens bang voor, en een bokkend paard was alleen maar leuk. Naarmate je ouder word gaan die dingen toch steeds meer tegen staan en word je zelf ook wat voorzichtiger. Na verschillende uitspattingen langs de weg en in het bos te hebben gehad, werd het plezier van de hobby steeds minder. Andere mensen werden aangevallen in het land als ze hun eigen paard wilde ophalen.

Als Uvanta mee naar binnen moest stond je soms wel een half uur stil op het landpad zonder dat er beweging in te krijgen was. Het plezier om naar mijn paard te gaan was ver te zoeken. Toen kwam de verhuizing naar een andere stal, hier werden de ruinen waar hij in het land altijd bijstond ingeruild voor merries en nam bij hem impulsief en agressief gedrag het over van de redelijkheid.ik kreeg mijn paard niet mee naar stal om te poetsen, te zadelen of andere dingen. het enige waar ik tegen aankeek waren 2 hoeven die in de lucht boven me hoofd zwierven. als je dan al 8 jaar eigenlijk nooit de klik hebt gehad die je bij andere mensen met hun grote liefdes wel hebben zakt de moed je aardig in de schoenen en komt het idee voor een verkoopadvertentie alweer gauw omhoog. Echter heb ik Uvanta een belofte gemaakt dat hij voor altijd bij me mocht blijven en moest ik dus opzoek naar hulp.

Zo kwam ik bij Patricia terecht. Vaak is het zo dat op het moment dat er dan hulp komt het ineens niet meer nodig is en alles gaat zoals het hoort, dit was in mijn geval "gelukkig"niet zo. Uvanta liet zich meteen van zijn slechtste en boze kant zien. Geen grenzen geen respect helemaal niets. Patricia was voor ons de laatste oplossing die ik nog kon bedenken en het enige wat ik toen kon denken was: "met dit paard wil toch niemand aan de slag? dan moet je toch wel levensmoe zijn!".
Maar niets bleek minder waar, Patricia ging de uitdaging met ons aan en leerde mij opnieuw de grenzen te zetten en Uvanta om deze te accepteren en respecteren. Dit in eerste instantie aan een enkele lijn in de bak. Toen dit duidelijk was voor beide zijn we het binnen zetten gaan aanpakken. Uvanta zijn ongewenste gedrag leren omzetten naar gewenst gedrag vroeg van ons beide een hoop. Maar met veel coaching tips en geduld is dit binnen een korte periode van negatief naar positief omgezet en was het zelfs mogelijk om het rijden weer op te pakken.

Ook in de tijd dat de gezondheid van mijn paard te wensen overliet was Patricia er om ons daar waar nodig te helpen en kwam ze met andere trainingsonderdelen die we konden uitvoeren toen het rijden niet mogelijk was.

Het is fijn om een instructie te hebben die de problemen direct aanpakt bij de bron, en ze heeft mij geholpen mijn paard te begrijpen.

Uvanta is nu ruim 10 jaar in mijn bezit en we hebben nog nooit zo'n sterke band gehad als dat er is ontstaan door de lessen bij Patricia.
Ik ben haar hier nog iedere dag dankbaar voor en ben ook nog lang niet uitgeleerd, iedere les zien we met veel enthousiasme tegemoet.

dikke knuffel van Uvanta en Denise

 

Friendly Horse:

Volg mij op Facebook: