tessa en rasFrascati en Tessa

Frascati is een zesjarige merrie en sinds 12 juli 2015 in ons bezit. Voor de terugrit vanuit Drenthe was al aardig wat tijd en een enorme trukendoos nodig om haar in de veewagen te krijgen. Eenmaal thuis op stal werden de problemen met trailerladen alleen maar groter. Na een vreselijke laadsessie vanuit een clinic terug naar huis was de maat vol. Dit nooit meer….wij hebben hulp nodig. Via via kwamen wij bij Patricia terecht omdat wij direct aan de slag wilde met het trailerladen.

Toen Patricia kwam hebben we eerst een aantal grondwerk beginselen gedaan met freestyle halster en leadrope. Hierbij gingen we oefeningen doen die ik later kon gebruiken bij het trailerladen. Omdat ik 16 ben en mijn moeder dus altijd rijdt kreeg zij ook wat uitleg over het gebruik van de lijnen bij het laden. (het zijn dus geen sjor en/of takel kabels)

Na een aantal keer kon ik Ras al zelf in-, en weer uitladen en stond mijn moeder er alleen nog voor de zekerheid met lijnen bij.

Daarna kwam het volgende stukje…het rijden met de trailer. Gelukkig reed Patricia mee en kon die aan mijn moeder uitleggen waar je op moet letten en wat voor Ras lastige momenten zijn tijdens de rit.

Nadat ook dat goed zat gingen we laden op vreemd terrein…geslaagd.tessa en ras

Omdat de meeste trainingen overdag waren en mijn springlessen s avonds zijn wilde mijn moeder graag dat Patricia nog een keer voor spek en bonen mee zou gaan. Het trailerladen ging goed maar ras was erg onrustig dus na een halve les zijn we gestopt om er voor te zorgen dat ze nog wel relaxed de trailer zou gaan. Gelukkig was Patricia erbij en ging het laden prima!

Het bleek dat Ras nu ergens anders last van had…..het rijden lukte niet meer… hoofdschudden en achteruit of de lucht in.

Gelukkig hadden we Patricia nog

Na een tijd met een leerbit gereden te hebben en wat zit en houdingsles verdwenen de problemen en gingen we met grote stappen vooruit.

Helaas is Ras in het weiland geblesseerd geraakt en zijn we al bijna 10 wkn uit de roulatie. Maar vanaf volgende week gaan we het weer rustig aan oppakken en wordt Patricia zeker weer een groot onderdeel van onze training. Ik kijk alweer uit naar onze eerste les Patricia!

In ieder geval nu al bedankt voor alle leerzame momenten die ik al heb gehad en de vele die er nog zeker gaan volgen…

groetjes Tessa